fb
Изберете страница

Фотографски срещи: Димитри Стефанов

февруари 10, 2021
Colapse, проект на Димитри Стефанов

Той се среща с фотографията още като дете и чертае път, който го среща с трудни и тежки житейски съдби. Снима по затвори, морги, фотографира погребения из български села, живее за кратко сред наркозависими. Целият този мрачен свят обаче му дава уроците си и поуките си. Показва му някои от най-трънливите житейски пътища, които той днес помни с уважение към мъката и болката на хората, със състрадателност и разбиране. Честност. Често ще чуете Димитри Стефанов да говори за честността. Онзи единствен ключ, който разтваря човешките души и те са готови да се разкрият.

Днес Димитри е сред най-популярните имена във фотографията у нас и смело продължава по своя път. Сред множество награди, огромен опит и натрупани знания, той се заема с една от големите си мечти – създаването на фотографска Академия. След година и половина подготовка BECA | Before Creating Academy е вече факт. Записванията продължават, а официалното откриване ще бъде на 1 октомври 2020 година във Photosynthesis.

Сред лекторите са Свилен Начев, Валерий Пощаров, Пенко Скумов, Александър Карчински и Полина Илиева. Димитри Стефанов също ще се включи и като лектор, а курсистите ще имат възможността да се запознаят в детайли с историята на фотографията, както и със спецификите на различни жанрове, сред които документалната фотография, уличната, портретната и други. Броени дни преди началото на Академията си говорим с Димитри за трудното начало, за философията и ценностите в работата му и екипа, обединен около начинанието.

Прочети повече на уеб страницата на ВИЖ!