fb

Екип

Димитри Стефанов

основател • директор • лектор

Димитри Стефанов е роден в Плевен през 1987г. Живее в Испания в продължение на 13 години. През 2009 г. завършва магистратура “Документална фотография” във фотографското училище EFTI в Мадрид. Димитри печели редица стипендии, а работата му е публикувана в някои от водещите български и международни списания. През 2011 г. е избран за Майсторският клас Photo Joop Swart, организиран от World Press Photo.

Велина Стефанова

съосновател • изпълнителен директор

Велина Стефанова завършва Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ “Св. Климент Охридски”, специалност Връзки с обществеността. Работи като PR и дигитален маркетинг специалист за телевизионни предавания, сериали и други институции. През 2018 г. е мениджър на европейски международен проект, а от 2017-2019 г. работи като рекламно лице за Виваком. През 2020 г. Велина организира самостоятелната изложба “ВИК” на Димитри Стефанов.

Антония Баръмова

връзки с обществеността

Антония Баръмова завършва Информационни фондове на културно-историческото наследство в УНИБИТ през 2012 г. и продължава с Креативни комуникации във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ “Св. Климент Охридски”. Отново там получава и следдипломна квалификация по фотография. Дълги години работи като content creator, PR и copywriter за няколко водещи рекламни агенции и други проекти. 

Александър Карчински

лектор • координатор обучение

Александър Карчински е документален сватбен фотограф, роден през 1979г. в град Русе. Завършил е компютърни технологии в Охайо, САЩ, но от 2004г. насам се занимава с фотография. През 2010 започва да снима професионално рекламна, интериорна, семейна, но основно сватбена фотография.

Никола Съев

лектор

Фотографът Никола Съев завършва Компютърни науки в УНСС. Занимава се с фотография от юноша, като първата му страст е пейзажната фотография. Преди 2 години започва да снима професионално след успешно завършване на обучението си в ВЕСА Before Creating Academy. Започва да работи и по няколко документални проекта. Автор е на литературна фентъзи поредица и казва, че само докато творим подреждаме себе си в пространството.

Ивайло Йоргов

МАРКЕТИНГ АНАЛИЗ

Ивайло Йоргов е опитен маркетолог, чиято работа се фокусира върху предоставянето на стратегии за развитие, базирани на изследвания. Посредством качествени и количествени методологии, както и съвременни практики за разбиране на клиента, той прилага иновациионен подход за достигане до сърцата и умовете на потребителите.

Лора Ставрева

КООРДИНАТОР

Лора Ставрева завършва Международни икономически отношения, а след това работи в сферата на Административния мениджмънт в няколко частни компании. В момента завършва магистратура Фотография в Националната Художествена Академия в София и е част от курсистите на BECA. Интересите и са насочени в областта на документалната, социална и наративна фотография.

Диана Маджарова

content creator

Диана Маджарова завършва специалност „Кореистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“, като в момента изучава две магистратури. Занимава се професионално със създаване на съдържание в различните му форми – енциклопедично, медийно, корпоративно. Интересът ѝ към фотография се събужда още през гимназиалните години Любител на концептуалното и индиректното, което те кара да си задаваш въпроси.

George Todoroff

лектор

Георги Тодоров открива фотографията през 2008г. Десет години активно снима като през този период преминава през различни проекти и жанрове. От 2017г. насочва своят обектив изцяло към портретната и модна/комерсиална фотография в студио. Работата му е насочена повече към работа и контролиране на изкуствена светлина. Стилът му става все по-разпознаваем заради начина, по който моделира светлината във фотографиите си.

Надежда Чипева

лектор

Надежда Чипева е име в българската фото журналистика, един от онези неуморни фото репортери, които можем да видим на всяко важно събитие вече години наред. Фотограф, носител на много отличия, включително два пъти получава журналистическата награда „Черноризец Храбър“. Започва кариерата си в в. „Българска фотография“ през 1981 г., след това работи за Българска телеграфна агенция, в. „24 часа“, списание „Сега“, в. „Дневник“ и в. „Капитал“ повече от 20 години. Зад гърба си има няколко изложби у нас и в чужбина.

Antonio González Caro

чуждестранен лектор

Antonio González Caro е роден през 1984г. в Испания. Завършва училище по изящни изкуства, но фотографията преобръща неговите цели. Не след дълго заминава за столицата Мадрид, за да учи във фотографското училище EFTI. Завършва магистратура “Документална фотография”, а работата му е публикувана в Lens Culture, PHE и други световни платформи. Фотографията му е призната и излагана в редица международни изложби между 2009 – 2019г.

Огнян Цветков

Редактор

Огнян Цветков завършва бакалавърска степен „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Главен редактор е на печатнотo издание за аналогова фотография DRAFT, както и автор на статии в няколко съвременни дигитални медии. Започва да се занимава с фотография в студентските си години. Финалист е в първото издание на конкурса BECA Photo Award 2021. Вярва в силата на свободната воля.