fb
Изберете страница

Често задавани въпроси

Имаш въпроси? Намери техните отговори.
Можеш да ни пишеш, ако нещо не е достатъчно ясно!

Кога започва следващата сесия в Академията?
Следващата сесия в Академията, стартира от 25 април 2022 г. Записванията са отворени за всеки желаещ да се потопи в света на фотографията! Напомняме, че групите са с ограничен капацитет от 10 човека, но можеш да резервираш своето място.
Къде се намира академията?

Очакваме те в нашата академия, която намира на бул. Васил Левски 57 (над магазин Photosynthesis). Заедно с нашите партньори от Photosynthesis и галерия Synthesis сме изградили една артистична и приятелска среда, където можеш да се потопиш изцяло в света на фотографията.

Какъв е графикът на провеждане на класовете?
Класовете се провеждат 2 пъти или 1 път седмично (в зависимост от курса) в предварително извествен на учениците график. Те са ориентирани в 2 направления: теория и практика. В допълнение на редовните присъствени класове учениците имат възможност да поддържат лична чат връзка с лекторите в специално създадени онлайн групи в социалните мрежи.
Колко време продължава един клас?
Продължителността на един клас е 2 астрономически часа.
От колко ученици е съставена една група?
Методиката на BECA е основана на работа в малки групи, което предоставя възможност на учениците да получат индивидуален подход от страна на лектора. Този метод цели да се установи една приятелска среда на обучение, в която личности с голям авторитет и опит в областта на фотографията да предадат своите знания на други личности, които искат да се усъвършенстват като автори.
С какъв документ приключва обучението?

След края на всеки завършен курс по фотография, курсистите получават автентичен сертификат на BECA. Те получават и определен брой кредити, а успелите да съберaт 100 кредита, преминавайки през различни курсове в Академията, ще получат официална диплома и възможността на спечелят международна стипендия за обучение в EFTI – Centro Internacional de Fotografia y Cine след представяне на дипломен проект, който ще бъде оценен от специално сформирано международно жури. Тази възможност получават и завършилите Мастър програма по Документална фотография и фотожурналистика.

* Дипломата, която издава BECA | Before Creating Academy, не е държавно призната, но бива призната от креативните индустрии по света и у нас.

Как мога да се запиша за обучение?

Кандидатствай чрез нашата форма за записване като направиш своя избор за обучение и отговориш на няколко въпроса. По този начин ще се запознаем с твоята личност, творчество и мотивация. В отговор ще получиш обратна връзка с повече информация, относно направения от теб избор, подробна ценова карта и график на класовете, както и отговори на твоите въпроси. Важно е да ти съобщим, че последният етап от записване в Академията е потвърждение, което ще получите за успешно извършен банков превод!

Трябва ли да имам базови познания, за да се запиша или мога да бъда начинаещ?
Обучението в академията е насочено към хора с базови знания по фотография и напреднали, но организира и кратки интензивни курсове за начинаещи, за да придобият същите.
Как да стана член на фотографската общност?
Създадохме нашата фотографска общност, за да стимулираме развитието на нейните членове и да осигурим творческа среда, в която да срещеш съмишленици, с които да обменяш идеи.

За да станеш член на нашата фотографска общност е необходимо да избереш между видовете BASIC / PREMIUM членство, както и периода на своя абонамент. Той стартира от деня на потвърждение за успешно членство и трае съответно 3, 6 или 12 месеца. Академията предоставя възможност да подновиш членството си с 5% остъпка от цените на абонаментите. Повече информация за видовете членство и защо да станеш част от нашата фотографска общност можеж да откриеш тук!

Как мога да спечеля международна стипендия за обучение?
BECA | Before Creating Academy е създадена по европейски модел на обучение. В тази връзка ние сме в партньорство с EFTI – Escuela de Fotografía y Cine в Мадрид, който е един от най-известните международни факултети в света за фотография. Един от нашите дипломирани студенти ще получи възможността да спечели безплатна стипендия за обучение в EFTI, Мадрид след като дипломния му проект бъде оценен от специално сформирано международно жури.
Как ще продължи обучението при извънредно положение?

Програмата на BECA е изцяло съобразена с предизвикателствата, които спохождат образователните системи по цял свят в днешни дни. Затова е предвидена онлайн форма на обучение, която ще се практикува в случай, че има обстоятелства, които възпрепятстват физическото присъствие на курсистите. Те ще имат възможност да продължат обучението си виртуално, докато това е необходимо, след което класовете на живо ще бъдат възобновени.

Осигурява ли Академията фотографска техника за практика?
Курсистите ще могат да се докоснат и да се запознаят с различни видове камери и техника, които Photosynthesis предоставя в рамките на учебните часове. Академията не предоставя техника за ползване извън сградата на Photosynthesis. За целта всеки курсист трябва да разполага със своя лична техника.
ИСКАШ ЛИ ДА УЧИШ фотография?
До крайния срок остават: