fb

Често задавани въпроси

Кога започва следващата учебна година в академията?
Следващата учебна година в Академията стартира от 3 октомрви 2022 г. Записванията са отворени за всеки желаещ да се потопи в света на фотографията! Напомняме, че групите са с ограничен капацитет от 10-15 човека, но можеш да резервираш своето място.
Какъв е графикът на провеждане на класовете?
Класовете се провеждат 2 пъти или 3 пъти седмично (в зависимост от нивото) в предварително извествен на учениците график. Те са ориентирани в 2 направления: теория и практика. В допълнение на редовните присъствени класове учениците имат възможност да поддържат лична чат връзка с лекторите в специално създадени онлайн групи в социалните мрежи.
Как мога да се запиша за обучение?

Кандидатствай чрез нашата форма за записване като направиш своя избор за обучение и отговориш на няколко въпроса. По този начин ще се запознаем с твоята личност, творчество и мотивация. В отговор ще получиш обратна връзка с повече информация, относно направения от теб избор, подробна ценова карта и график на класовете, както и отговори на твоите въпроси. Важно е да ти съобщим, че последният етап от записване в Академията е потвърждение, което ще получите за успешно извършен банков превод!

Трябва ли да имам базови познания, за да се запиша или мога да бъда начинаещ?
Обучението в академията е насочено към всички нива от начинаещи до напреднали фотографи.
Колко време продължава един клас?
Продължителността на един клас е 2 астрономически часа.
Къде се намира Академията?

Очакваме те в нашата академия, която намира на бул. Васил Левски 57 (над магазин Photosynthesis). Заедно с нашите партньори от Photosynthesis и галерия Synthesis сме изградили една артистична и приятелска среда, където можеш да се потопиш изцяло в света на фотографията.

С какъв документ приключва обучението?
След успешно завършване на първо и второ ниво от обучението учениците получават автентичен BECA Certificate, а при завършено трето ниво (цялата обучителна програма) и BECA Diploma, призната от креативните индустрии по света и у нас.
От колко ученици е съставена една група?
Методиката на BECA е основана на работа в малки групи от 10-15 човека, което предоставя възможност на учениците да получат индивидуален подход от страна на лектора. Този метод цели да се установи една приятелска среда на обучение, в която личности с голям авторитет и опит в областта на фотографията да предадат своите знания на други личности, които искат да се усъвършенстват като автори.
Как ще продължи обучението при извънредно положение?

Програмата на BECA е изцяло съобразена с предизвикателствата, които спохождат образователните системи по цял свят в днешни дни. Затова е предвидена онлайн форма на обучение, която ще се практикува в случай, че има обстоятелства, които възпрепятстват физическото присъствие на курсистите. Те ще имат възможност да продължат обучението си виртуално, докато това е необходимо, след което класовете на живо ще бъдат възобновени.

Как мога да спечеля международна стипендия за обучение?

BECA | Before Creating Academy е създадена по европейски модел на обучение. В тази връзка ние сме в партньорство с EFTI – Escuela de Fotografía y Cine в Мадрид, който е един от най-известните международни факултети в света за фотография. Един от нашите дипломирани студенти може да получи възможността да спечели безплатна стипендия за обучение в EFTI, Мадрид след като дипломния му проект бъде оценен от специално сформирано международно жури.

Осигурява ли Академията фотографска техника за практика?
Курсистите ще могат да се докоснат и да се запознаят с различни видове камери и техника, които Photosynthesis предоставя в рамките на учебните часове. Академията не предоставя техника за ползване извън сградата на Photosynthesis. За целта всеки курсист трябва да разполага със своя лична техника.