fb

Често задавани въпроси

Кога започва следващата учебна година в академията?

Учебната година в Академията стартира през месец октомври. Записванията са отворени целогодишно за всеки желаещ да се потопи в света на фотографията! Напомняме, че групите са с ограничен капацитет от 10-15 човека, но можеш да резервираш своето място.

Какъв е графикът на провеждане на класовете?

Класовете се провеждат 2 пъти седмично в предварително извествен на учениците график. Те са ориентирани в 2 направления: теория и практика. В допълнение на редовните присъствени класове учениците имат възможност да поддържат лична чат връзка с лекторите в специално създадени онлайн групи в социалните мрежи.

Как мога да се запиша за обучение?

Кандидатствай чрез нашата форма за записване като направиш своя избор за обучение и отговориш на няколко въпроса. По този начин ще се запознаем с твоята личност, творчество и мотивация. В отговор ще получиш обратна връзка с повече информация, относно направения от теб избор, подробна ценова карта и график на класовете, както и отговори на твоите въпроси. Важно е да ти съобщим, че последният етап от записване в Академията е потвърждение, което ще получите за успешно извършен банков превод!

Трябва ли да имам базови познания, за да се запиша или мога да бъда начинаещ?
Обучението в академията е насочено към всички нива от начинаещи до напреднали фотографи.
Колко време продължава един клас?
Продължителността на един клас е 2 астрономически часа.
С какъв документ приключва обучението?
След успешно завършване на първо и второ ниво от обучението учениците получават автентичен BECA Certificate, а при завършено трето ниво (цялата обучителна програма) и BECA Diploma, призната от креативните индустрии по света и у нас.
От колко ученици е съставена една група?
Методиката на BECA е основана на работа в малки групи от 10-15 човека, което предоставя възможност на учениците да получат индивидуален подход от страна на лектора. Този метод цели да се установи една приятелска среда на обучение, в която личности с голям авторитет и опит в областта на фотографията да предадат своите знания на други личности, които искат да се усъвършенстват като автори.
Как ще продължи обучението при извънредно положение?

Програмата на BECA е изцяло съобразена с предизвикателствата, които спохождат образователните системи по цял свят в днешни дни. Затова е предвидена онлайн форма на обучение, която ще се практикува в случай, че има обстоятелства, които възпрепятстват физическото присъствие на курсистите. Те ще имат възможност да продължат обучението си виртуално, докато това е необходимо, след което класовете на живо ще бъдат възобновени.

Осигурява ли Академията фотографска техника за практика?
Курсистите ще могат да се докоснат и да се запознаят с различни видове камери и техника, които Photosynthesis предоставя в рамките на учебните часове. Академията не предоставя техника за ползване извън сградата на Photosynthesis. За целта всеки курсист трябва да разполага със своя лична техника.
Къде се намира Академията?
Очакваме те в нашия нов BECA Center of Visual Storytelling, който се намира на бул. Васил Левски 57 (входът отстрани на сградата). Заедно с нашите партньори от Photosynthesis и галерия Synthesis сме изградили една артистична и приятелска среда, където можеш да се потопиш изцяло в света на фотографията.