fbpx

Често задавани въпроси

Имаш въпроси? Намери техните отговори.

Втората сесия в Академията стартира на 1 март 2021 г. Записванията са отворени за всеки желаещ да се потопи в света на фотографията! Напомняме Ви, че групите са с ограничен капацитет от 10 човека.

Очакваме Ви в нашата академия, която намира на бул. Васил Левски 57 (над магазин Photosynthesis). Заедно с нашите партньори от Photosynthesis и галерия Synthesis сме изградили една артистична и приятелска среда, където можеш да се потопиш изцяло в света на фотографията.

Обучението в академията е насочено към хора с базови знания по фотография и напреднали, но организира и кратки интензивни курсове за начинаещи, за да придобият същите. 

Класовете се провеждат 2 пъти седмично в предварително извествен на учениците график. Те са ориентирани в 2 направления: теория и практика. В допълнение на редовните присъствени класове ще се организира и един виртуален клас през онлайн платформа, както и индивидуален анализ на работата на курсистите.

Продължителността на един клас е 2 астрономически часа / 2 учебни с почивка.

След края на всеки завършен модул от програма Фотография или кратък интензивен курс, курсистите получават автентичен сертификат на BECA | Before Creating Academy. При завършване на модул от програма Фотография се получават и определен брой кредити. Успелите да съберaт необходимия брой кредити, преминавайки през модулите от програмата, ще получат официална диплома от BECA | Before Creating Academy и възможността на спечелят международна стипендия за обучение в EFTI – Centro Internacional de Fotografia y Cine след представяне на дипломен проект, който ще бъде оценен от специално сформирано международно жури. Необходимите кредити за дипломиране са 100 кредита.


* Дипломата, която издава BECA | Before Creating Academy, не е държавно призната, но бива призната от креативните индустрии по света и у нас.

Кандидатствайте чрез нашата форма за записване, като направите своя избор на модул / курс и отговорите на няколко въпроса. По този начин ще се запознаем с Вашата личност, творчество и мотивация. В отговор на Вашата форма за кандидатстване, ще получите обратна връзка с повече информация, относно направения от Вас избор, подробна ценова карта и график на класовете, както и отговори на Вашите въпроси. Важно е да Ви съобщим, че последният етап от записване в академията е потвърждение, което ще получите за успешно извършен банков превод!

Курсистите ще могат да се докоснат и да се запознаят с различни видове камери и техника, които Photosynthesis предоставя в рамките на учебните часове. Академията не предоставя техника за ползване извън сградата на Photosynthesis. За целта всеки курсист трябва да разполага със своя лична техника.

BECA | Before Creating Academy е създадена по европейски модел на обучение. В тази връзка ние сме в партньорство с EFTI – Escuela de Fotografía y Cine в Мадрид, който е един от най-известните международни факултети в света за фотография и кино. Един от нашите студенти, завършил програма Фотография, ще получи възможността да спечели стипендия за обучение в EFTI, Мадрид след като дипломния му проект бъде оценен от специално сформирано международно жури.

Програмата на BECA е изцяло съобразена с предизвикателствата, които спохождат образователните системи по цял свят в днешни дни. Затова е предвидена и онлайн форма на обучение, която ще се практикува успоредно със стандартната. В случай, че има обстоятелства, които възпрепятстват физическото присъствие на курсистите, те ще имат възможност да продължат обучението си виртуално, докато това е необходимо.

Методиката на BECA е основана на работа в малки групи, което ще предостави възможност на учениците да получат индивидуален подход от страна на лектора. Този метод цели да се установи една приятелска среда на обучение, в която личности с голям авторитет и опит в областта на фотографията да предадат своите знания на други личности, които искат да се усъвършенстват като автори.

Не успя да намериш отговор на своите въпроси?