fb

Фотожурналистика

курс по фотография

Лектор
Надежда Чипева

Продължителност
1 месец • 8 класа

Статус
Затворен

какво ще научиш?

Нека започнем с това, какво е фотожурналистика? Тя е особена форма на журналистика, която използва образи, за да разкаже новина. Също като журналист, фоторепортерът разказва новинарски истории, но не думи, а като използва своята камера. Дали пътува до места с определена задача или просто улавя събития, докато те се развиват, работата на фотографa е да засвидетелства събитията и да ги улови по начин, който ще накара зрителите да се чувстват, сякаш са станали свидетели.

Решението какво ще фотографира, винаги е на фотографа. Въпросът, който фотожурналистът трябва да реши, е как да илюстрира темата. Как честно и безпристрастно да разкаже за проблема / събитието с изображения, които да имат контекст и тяло.

В хода на това обучение ще се потопим дълбоко в света на фотожурналистиката. Ще се научим как да документираме събитие с точните инструменти и подходи. Ще анализираме историята на фотожурналистиката, новите медии и формите на представяне на фотографията в тях. Ще работим практически над умението си да отразяваме новини в действие, както и да създаваме фотографии с идентичност. Този курс е насочен към онези, които се припознават във фотожурналистиката и искат да получат знание за тънкостите на тази професия от един от най-утвърдените фотожурналисти в България с дългогодишен опит в сферата.

ИСКАШ ЛИ ДА УЧИШ фотография?
До крайния срок остават: