fb

Концептуална портретна фотография

курс по фотография

Лектор
Кирил Станоев

Продължителност
2 месеца • 16 класа

Статус
Затворен

какво ще научиш?

Дълбоко във всеки един от нас има бариери, които чакат да бъдат прескочени, за да бъдем безстрашни в творчеството си. Това е съвсем възможно с помощта на универсалния език на фотографията. Камерата е творчески инструмент, както четката в ръцете на художник, но преди да започнем да “рисуваме” с нея, е нужно визуално мислене и идея. Нужно е въображение, вдъхновение и смела концепция за фотография, която да говори от името на автора.

Какво е портретът? Защо снимаме концептуална портретна фотография? Какви видове концептуална портретна фотография има? Как да заснемем идеята, която имаме? Как да направим инсталация и да намерим реквизит за реализацията на нашата идея? Как да използваме кадъра като разказ? Взаимодействие между форма, цвят, светлина, симетрия, пропорция, баланс. Важен елемент ли е естетиката на езика на тялото на хората, застанали пред нашата камера и как избираме, кого да фотографираме? Как да възпитаваме нашите сетива и идентичност като фотографи и дълъг ли е този път?

Отговорите на тези и на много други въпроси ще проследим заедно по време на целия процес на създаване на концептуална портретна фотография – от самото начало до вече отпечатания кадър. В хода на обучението, ще разгледаме и примери от историята на фотографията и как да създадете свой собствен визуален език? Заедно ще анализираме и изучим основите на авторския фотографски проект и ще започнем работа по такъв.

ИСКАШ ЛИ ДА УЧИШ фотография?
До крайния срок остават: