fb

Love Storytelling

курс по фотография

Лектор
Димитри Стефанов

Продължителност
2 месеца • 14 класа + 2 професионални практики

Статус
Затворен

какво ще научиш?

Любовта е усещане. Любовта е различна за всеки и понякога неразбираема за нас самите. Фотографирането на любов – това е близост, искреност, първичност, интимност.

Ние създаваме фотография. За всички нас е важно не само да уловим момента, а да разкажем история на любовта, която да не спира да вълнува, независимо дали ще я гледаме сега или след време. В този курс ще намерим разликата между снимка и фотография! Как трябва да говори тя и какво? Защо трябва да обръщаме внимание на детайлите.. Какво ни говорят те и защо? Дали режисирани или предизвикани кадри ще успеят да представят любовта и да предадат тази емоция? Приоритети преди, по време и след фотографиране.

Какъв е подходът? Как да усещаме тези, които застават пред камерата ни? Как да успеем да предадем емоция, създавайки фотография? Това са част от важните качества, които един фотограф трябва да притежава при работа с хора. Когато хората, които застанат пред теб, ти вярват и съпреживяват твоята емоция като автор, тогава добрата фотография се случва. Ще обърнем достатъчно внимание на техническите аспекти и обработка, но ще акцентираме и на влиянието на документалната фотография върху разказването на истории за любов. Ще се фокусираме изключително много в селектирането на кадри, както и тяхното подреждане във вълнуващ разказ. Курсистите ще изпълняват множество фотографски задачи и две организирани практики, а след това ще анализираме заедно техните резултати. Ще създадем един добър баланс между теория, практика и анализ.

Нека заедно се отдадем на това, което спира дъха ни всеки път, когато го видим – фотографията!

ИСКАШ ЛИ ДА УЧИШ фотография?
До крайния срок остават: