fb

Portfolio review

Какво е Portfolio Review?

Не си кандидатствал за преглед на портфолио? Това е един от най-добрите начини да разбереш по-добре собствената си работа като фотограф и да научиш от професионалисти какво можеш да направиш, за да се надградиш. По време на прегледа на портфолио в индивидуална сесия с един от нашите лектори ще говорите за твоята фотографска работа. Ти предварително решаваш какво искаш да представиш и го компилираш в портфолио. Как да използваш своето време зависи от теб и въз основа на твоите изисквания и въпроси, чиито отговори търсиш.

Защо е важно да кандидатстваш

Нашата академия създаде BECA Portfolio Review, за да помогне на талантливи автори да открият своя фотографски глас, да поставят основите на един дългосрочен проект, както и за да получат практически съвети от правилните хора.

Без значение дали сте в творческо пътуване с личен фотографски проект, който се нуждае от редактиране или просто бихте искали да споделите и анализирате своите идеи с лекторите, не се страхувайте да покажете фотографията си и да говорите за нея. Разбира се, Portfolio Review е нещо повече от обсъждане на отделни кадри, а разглеждане на цялостния визуален език на вашата работа.

Защото във времена, когато фотографията е невероятно достъпна, благодарение на усъвършенстваните цифрови фотоапарати и смартфони, по-важно от всякога е да контекстуализираме нашата фотография като автори, да снимаме по начин, който позволява на кадрите да работят заедно и да говорят за нас като техни създатели. Прегледът на портфолио е важна стъпка към осмисляне на цялата работа на един фотограф и полезна обратна връзка, как същата се възприема от зрителите.

Как да се подготвиш?

Пред вас е предизвикателството да изберете кои ваши фотографии да представите. Естествено, сесията не предлага достатъчно време, за да анализираме хиляди кадри. Затова прегледайте работата си и решете кои фотографии представят вашия визуален език и ги съберете в селекция до 30 кадъра. В миналото представянето на кадри е ставало чрез физическа папка с отпечатани изображения и нашата Академия вярва в предимствата на тази методика. По време на кандидатстването за Portfolio Review ще прикачите вашата дигитална селекция, като същата ще трябва да представите в отпечатан вариант по време на вашата сесия на живо с рецензианта.

Допълнителна информация

  • записванията са отворени
  • индивидуална сесия на живо в предварително уговорен час и дата
  • продължителност 60 минути
  • до 30 кадъра
  • прикачени изображения с максимален размер до 2000px по дългата страна
  • отпечатани изображения с максимален размер до 20/30 см
  • цена за участие 120 лв.

Да показваме и да говорим за работата си е най-добрият начин да разберем себе си като фотографи!

Форма за кандидатстване


ИСКАШ ЛИ ДА УЧИШ фотография?
До крайния срок остават: