fbpx

Portfolio Review: Защо трябва да показваме и говорим за работата си?

Най-добрият начин да разберем себе си и своята работа като фотографи.

Portfolio Review: Защо трябва да показваме и говорим за работата си?

Най-добрият начин да разберем себе си и своята работа като фотографи.

Какво е Portfolio Review?

Не си кандидатствал за преглед на портфолио? Това е един от най-добрите начини да разбереш по-добре собствената си работа като фотограф и да научиш от професионалисти какво можеш да направиш, за да се надградиш. По време на прегледа на портфолио в индивидуална сесия с един от нашите лектори ще говорите за твоята фотографска работа. Ти предварително решаваш какво искаш да представиш и го компилираш в портфолио. Как да използваш своето време зависи от теб и въз основа на твоите изисквания и въпроси, чиито отговори търсиш.

IMG_2368

Защо е важно да кандидатстваш?

Нашата академия създаде BECA Portfolio Review, за да помогне на талантливи автори да открият своя фотографски глас, да поставят основите на един дългосрочен проект, както и за да получат практически съвети от правилните хора.

Без значение дали сте в творческо пътуване с личен фотографски проект, който се нуждае от редактиране или просто бихте искали да споделите и анализирате своите идеи с лекторите, не се страхувайте да покажете фотографията си и да говорите за нея. Разбира се, Portfolio Review е нещо повече от обсъждане на отделни кадри, а разглеждане на цялостния визуален език на вашата работа.

Защото във времена, когато фотографията е невероятно достъпна, благодарение на усъвършенстваните цифрови фотоапарати и смартфони, по-важно от всякога е да контекстуализираме нашата фотография като автори, да снимаме по начин, който позволява на кадрите да работят заедно и да говорят за нас като техни създатели. Прегледът на портфолио е важна стъпка към осмисляне на цялата работа на един фотограф и полезна обратна връзка, как същата се възприема от зрителите.

Как да се подготвиш?

Пред вас е предизвикателството да изберете кои ваши фотографии да представите. Естествено, сесията не предлага достатъчно време, за да анализираме хиляди кадри. Затова прегледайте работата си и решете кои фотографии представят вашия визуален език и ги съберете в селекция до 30 кадъра. В миналото представянето на кадри е ставало чрез физическа папка с отпечатани изображения и нашата Академия вярва в предимствата на тази методика. По време на кандидатстването за Portfolio Review ще прикачите вашата дигитална селекция, като същата ще трябва да представите в отпечатан вариант по време на вашата сесия на живо с рецензианта.

64031 - 24

 Допълнителна информация

‣ записванията са отворени

индивидуална сесия на живо в предварително уговорен час и дата

‣ продължителност 60 минути

до 30 кадъра

‣ прикачени изображения с максимален размер до 2000px по дългата страна

‣ отпечатани изображения с максимален размер до 20/30 см

‣ цена за участие 120лв

Форма за кандидатстване
* Моля, изберете лектора, които желаете да разгледа и коментира Вашето портфолио.
* Моля, генерирайте линк за сваляне на своите кадри в избрана от вас Cloud платформа.
Форма за кандидатстване
* Моля, изберете лектора, които желаете да разгледа и коментира Вашето портфолио.
* Моля, генерирайте линк за сваляне на своите кадри в избрана от вас Cloud платформа.

Искаш ли да бъдеш част от нашата академия?

Запиши се