fb
Изберете страница

Ивайло Груев

BECA Students
От автора

Започнах да се занимавам с фотография преди 7 години. Тогава си купих и първата камера и макар начинаещ фотограф, добре разбрах, че това не е просто „машинка за снимане“, а средство за улавяне на моменти. Така с течение на времето, страстта към фотографиите се превърна в призвание. Станах крадец на моменти. Дълго време просто наблюдавах отстрани, после започнах да ги дебна, за да ги уловя, а след като овладях силата на светлината, доколкото мога, се преквалифицирах в “професионален ловец” на истински емоции.

Както всяко нещо в живота и това не беше случайно. Разбрах за съществуването на академията BECA | Before Creating Academy и се припознах изключително силно в документалната фотография. Онази, в която няма еднотипие, чрез която поглеждаш в обектива и не просто гледаш, а виждаш и в която животът е буквално хванат в крачка и запечатан във времето.

Днес фотографията за мен е една огромна вълна от вдъхновение, която не се чувствам длъжен, а искам да яхна, защото на тази вълна може да ме вдъхнови всичко, както и в живота. Разбрах, че не преживея ли момента в неговата пълнота, съм просто онзи човек с фотоапарат и снимки без стойност. Преоткрих фотография отново и за мен тя е вече начин на изразяване на души и животи!

Модул
Документална фотография