fbpx

Програма Фотография

Фотографията не е просто механизъм, технология, или инструмент, а дълбок прочит на света около нас!

В днешно време хората качват в мрежата осемнадесет милиарда изображения дневно. Ако добавим към това изображенията, които са заснети, но не са споделени (лични снимки, изхвърлени селфита, безполезни кадри, забравени или изгубени файлове), цифрите са още по-озадачаващи. Запечатването на изображения сякаш замени спомените и е на път да измести и изживяването. Все повече и повече житейски събития, дори и тези, в които “играем главна роля”, се преживяват чрез екран. Това фотографиране ли е?

Как един “визуален художник” може да се разграничи от обикновените фотографи, когато всички имаме достъп до камера? Вероятно, изправени пред възможностите, които новите технологии ни предоставят, превръщаме фотографирането в безцелно и безсмислено генериране на  изображения. Фотография лишена от значение е просто снимка. Значението може да бъде концептуално, естетическо, художествено, документално, абстрактно, инстинктивно, революционно и т.н. Когато една фотография носи своето послание, тя е способна да остави и своята следа. Превръща се в непреходна визуална творба, която носи почерка и душата на един автор.

Обучителната програма на BECA | Before Creating Academy по фотография е основана на философията, че фотографията не е просто механизъм, технология, или инструмент, а дълбок прочит на света около нас и визуален език на всеки автор. Всеки от модулите носи специфични теоретични и практически знания, заложени в него. Преминавайки през програмата, младите фотографи ще имат възможност да изградят свое портфолио и личен стил. Проектите им ще бъдат обсъждани и анализирани от доказани професионалисти, практикуващи фотографи със задълбочено и съвременно артистично съзнание. Дипломен проект, специално изготвен от всеки студент, завършил всички модули от програмата, ще му даде възможост да бъде избран за международната стипендия на BECA и да продължи своето обучение в EFTI – Centro Internacional de Fotografia y Cine.

Започни своето пътуване през света на фотографията!

Искаш ли да бъдеш част от нашата академия?

Запиши се