fb
Изберете страница

Екип

Ние порастваме, защото сме заедно и оставяме следи,
защото вярваме в мечтите си!

Димитри Стефанов

основател • директор • лектор

Димитри Стефанов е роден в Плевен през 1987г. Живее в Испания в продължение на 13 години. През 2009 г. завършва магистратура “Документална фотография” във фотографското училище EFTI в Мадрид. Димитри печели редица стипендии, а работата му е публикувана в някои от водещите български и международни списания. През 2011 г. е избран за Майсторският клас Photo Joop Swart, организиран от World Press Photo.

Велина Стефанова

съосновател • изпълнителен директор

Велина Стефанова завършва Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ “Св. Климент Охридски”, специалност Връзки с обществеността. Работи като PR и дигитален маркетинг специалист за телевизионни предавания, сериали и други институции. През 2018 г. е мениджър на европейски международен проект, а от 2017-2019 г. работи като рекламно лице за Виваком. През 2020 г. Велина организира самостоятелната изложба “ВИК” на Димитри Стефанов.

Антония Баръмова

връзки с обществеността

Антония Баръмова завършва Информационни фондове на културно-историческото наследство в УНИБИТ през 2012 г. и продължава с Креативни комуникации във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ “Св. Климент Охридски”. Отново там получава и следдипломна квалификация по фотография. Дълги години работи като content creator, PR и copywriter за няколко водещи рекламни агенции и други проекти. 

Асен Величков

Уеб Дизайнер

Асен Величков е завършил Философски факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, специалност Културология. Дълги години работи в неправителствения сектор, в областта на културата и медиите. През 2015 г. започва да се занимава с дизайн и разработка на уебсайтове и към момента ръководи успешен бизнес в същата сфера.

Ивайло Йоргов

МАРКЕТИНГ МЕНИДЖЪР

Ивайло Йоргов е опитен маркетолог, чиято работа се фокусира върху предоставянето на стратегии за развитие, базирани на изследвания. Посредством качествени и количествени методологии, както и съвременни практики за разбиране на клиента, той прилага иновациионен подход за достигане до сърцата и умовете на потребителите.

Александър Карчински

лектор • координатор обучение

Александър Карчински е документален сватбен фотограф, роден през 1979г. в град Русе. Завършил е компютърни технологии в Охайо, САЩ, но от 2004г. насам се занимава с фотография. През 2010 започва да снима професионално рекламна, интериорна, семейна, но основно сватбена фотография.

Ивайло Дончев

лектор

Фотографът Ивайло Дончев учи документална фотография в Кралската академия на изкуствата в Хага. Той следва целите си и се посвещава на това да документира екстремни спортове. През годините реализира десетки разнообразни проекти и изложби по света. Вдъхновява се от свободата, от адреналина и от чувството да се усеща жив! През 2021г. е обявен за първия лицензиран фотограф на Red Bull в България.

Огнян Цветков

Редактор

Огнян Цветков завършва бакалавърска степен „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Главен редактор е на печатнотo издание за аналогова фотография DRAFT, както и автор на статии в няколко съвременни дигитални медии. Започва да се занимава с фотография в студентските си години. Финалист е в първото издание на конкурса BECA Photo Award 2021. Вярва в силата на свободната воля.

George Todoroff

лектор

Георги Тодоров открива фотографията през 2008г. Десет години активно снима като през този период преминава през различни проекти и жанрове. От 2017г. насочва своят обектив изцяло към портретната и модна/комерсиална фотография в студио. Работата му е насочена повече към работа и контролиране на изкуствена светлина. Стилът му става все по-разпознаваем заради начина, по който моделира светлината във фотографиите си.

Antonio González Caro

чуждестранен лектор

Antonio González Caro е роден през 1984г. в Испания. Завършва училище по изящни изкуства, но фотографията преобръща неговите цели. Не след дълго заминава за столицата Мадрид, за да учи във фотографското училище EFTI. Завършва магистратура “Документална фотография”, а работата му е публикувана в Lens Culture, PHE и други световни платформи. Фотографията му е призната и излагана в редица международни изложби между 2009 – 2019г.

Надежда Чипева

лектор

Надежда Чипева е име в българската фото журналистика, един от онези неуморни фото репортери, които можем да видим на всяко важно събитие вече години наред. Фотограф, носител на много отличия, включително два пъти получава журналистическата награда „Черноризец Храбър“. Започва кариерата си в в. „Българска фотография“ през 1981 г., след това работи за Българска телеграфна агенция, в. „24 часа“, списание „Сега“, в. „Дневник“ и в. „Капитал“ повече от 20 години. Зад гърба си има няколко изложби у нас и в чужбина.

Кирил Станоев

лектор

Кирил Станоев е роден през 1983г. в град София. Работил е в сферата на визуалните изкуства – живопис, графика, комикс, a oт 2009г. се занимава и с фотография. Основна творческа тема в работата му е човекът и в частност портретът във всичките му измерения. Работил му е публикувана в списанията Vogue, Еsquire, Playboy, Maxim и др. Участник e в множество български и международни изложби.

Лора Ставрева

КООРДИНАТОР

Лора Ставрева завършва Международни икономически отношения, а след това работи в сферата на Административния мениджмънт в няколко частни компании. В момента завършва магистратура Фотография в Националната Художествена Академия в София и е част от курсистите на BECA. Интересите и са насочени в областта на документалната, социална и наративна фотография.

Александър Петров

Офис мениджър

Александър Петров завършва гимназия в Рейкявик, Исландия. През 2016г. започва да се занимава с фотография и тя се превръща в негова страст. Академията по фотография BECA го връща обратно в България, където учи фотография и се развива като автор.